Etusivu

Wisahovi

Witsiälä-sali

Witsiälän lava

Änkyräperän mökit

Juhlapalvelu

Juhlatarvikevuokraus

Oheispalvelut

Tapahtumat

Hinnasto ja menut

Palaute

Kartta
Wisahovin Infrapunasauna
Kehittämiskeskus Hämeen kokousmatkailuprojektin järjestämän opintomatkan ansiosta Hämeenlinnaan valmistui Suomen ensimmäinen infrapunasauna.

Infrapunasäteilijöillä lämpiävä lämpöhuone antaa käyttäjälle kokonaisvaltaisen rentouden tunteen. Infrapunalämmöllä on monenlaisia terveydellisiä vaikutuksia: se lisää verenkiertoa, rentouttaa lihaksia, poistaa ja lievittää stressiä sekä rentouttaa fyysisesti ja henkisesti.


Infrapunasauna

Viime vuosisadan saunauutuutena voidaan pitää perinteisen puusaunan rinnalle tullutta sähkösaunaa, mutta 2000-luvun sauna on epäilemättä infrapunasauna, joita on jo laajalti muissa Euroopan maissa. Viron kaikissa uusissa kylpylöissäkin on jo infrapunasaunat käytössä.

Saunan sisustuksessa on käytetty kotimaisten puulajien lisäksi kanadalaista punaista setriä, jolla on monia terveysvaikutuksia. Normaali hikoilu saavutetaan jo 25 minuutissa lämpötilan ollessa 45 astetta. Infrapunasaunasta puuttuu sähkösaunalle ominainen ilman ionisaatio ja vastukset eivät hehku. Teknologia on keksitty Japanissa ja tutkimuksia on tehty Hollannissa Tventin kaupungin lääketieteellisessä yliopistossa. 


Mutterisauna
Tärkeä ero tavalliseen saunaan verrattuna on, että suhteellisen alhaisella lämpötilalla tapahtuu voimakas hikoilu, koska infrapunasaunassa lämpenevät kudokset syvään ja solujen lämpötila nousee 38.5 asteeseen saakka. Syvälämmittelyn ansiosta kehosta poistuvat esim. toksiinit, nikotiini, kolesteroli ja raskasmetallit. Saunassa on audiolaitteet, joiden ansiosta on mukava rentoutua musiikin tahdissa.

Saunottelua voi jatkaa samoissa tiloissa olevassa lempeälöylyisessä mutterisaunassa.

Nyt joukolla kokeilemaan uuden vuosituhannen uutuutta!

Lue: Hämeen Sanomien (24.3.2005) artikkeli [>>>]
Päivitetty 9.9.2015
Ota yhteyttä myyntipalveluun:


leena.siven@tunnelmakartanot.fi

Tunnelmakartanot Ky - Y-tunnus 0614619-0
Wisahovi * Änkyränperän mökit 

Myyntipalvelu, puh. 0400 481 578